2018. május 26.
szombat
Fülöp, Evelin névnap

Nyugati Grund-on túl

Túrni, túrni kell!
Idén ősszel megkezdhetik az egyik fő találkozásihely, a Nyugati tér újítását. A tér ma nehezen áttekinthető és elég amortizált állapotban van. A mostani felújítás az aluljárószintnek csak a tetővel nem fedett részét érinti, a fenti részről eltűnik a terasz, az összes pavilon és a mostani növénykazetták. 
 
 
 
A metró aluljárójából egyenes lépcső vezet majd fel és a felszínen széles, összefüggő természetes kővel burkolt tér alakul ki. Zebrák kapcsolnák össze a teret a villamosmegállóval, illetve a Bajcsy-Zsilinszky út túloldalával. A felüljáró alatt helyezik majd el a BuBi bérbiciklirendszer egyik állomását.
 
 
Nem mellesleg a Nyugati Grundnak elkeresztelt terület újításának ötletelése, területbejárása is megkezdődött, ami a Nyugati pályaudvar, Podmaniczky utca és Ferdinánd híd által határolt területet és a rajta található évek óta üresen álló épületeket foglalja magába. Már több tervezői workshop bonyolódott le és lesz folytatás a közös gondolkodásnak, de hogy milyen közösségi létesítmény alakul ki, eredményeit folyamatosan ismertetik majd nyilvános előadás formájában. A Nyugati grund felülről: