2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

A tatabányai ASG Kft. félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot...
 
 
 
... vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be - tájékoztatta kedden a cég ügyvezetője az MTI-t.
Sólyom Ferenc hozzátette, egyik legjelentősebb gépbeszerzésük egy számítógép vezérlésű szerszámgép, amely hat méter széles és két méter magas acélszerkezetek megmunkálására képes. A fejlesztéshez a cég pályázaton nyert ötven százalékos támogatást.
    A magyar magántulajdonban lévő vállalat vezetője elmondta: az utóbbi hónapokban mintegy harminc százalékkal nőtt a cég rendelésállománya, ezért ötven új munkatársat tudnának azonnal alkalmazni. Jellemzően lakatost, hegesztőt, horizont esztergályost és gépgyártásban járatos üzemmérnököket keresnek.
    Mivel a vállalat egy munkásszállót is kialakított a gyár területén, munkaerő gondjaik megoldására a határon túli területekről is toboroznak jelentkezőket - mondta el Sólyom Ferenc.
    Az ASG korábban a tatabányai szénbányák központi műhely-üzeme volt, ma 95 százalékban exportra termelő vállalat, 200 saját és 75 kölcsönzött dolgozóval. A vállalat 2013-ban 2,8 milliárd forint árbevételt ért el.
    Gyártanak hidraulikus ollókat földmunkagépekhez, autódaruk teherviselő alkatrészeit, földalatti bányagépek acélszerkezeteit, illetve tengeri kotróberendezéseket. A termékek nagy része egyedi, vagy kis szériában gyártott munkadarab. Vevőik között megtalálható az Atlas-Copco, a Caterpillar, a Joy, a Sandvik és a Terex Demag is, mondta a cég vezetője.
 
 
MTI