2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a ferihegyi repülőtér

Stratégiai megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője...
 
 
 
..., a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.
Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden közölte: Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról állapodott meg, hogy a "Budapest 2030" hosszú távú városfejlesztési koncepció céljaival összhangban fejlesztik egyebek mellett a főváros, a térség és a repülőtér infrastruktúráját. A dokumentumot hétfői ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.
    A közlemény szerint a felek együttműködnek a Budapestről induló új járatokhoz kapcsolódó gazdaság-fejlesztési tárgyalásokon és közösen szorgalmazzák új járatok indítását. A főváros és a repülőtér együttműködik a budapesti turisztikai és kulturális programok előkészítésében és megvalósításában, illetve közös programot dolgoznak ki találkozók, konferenciák és a kiállítások Budapestre hozatalára.
    A megállapodás ezek mellett rögzíti, hogy a főváros és a repülőtér kész közösen indulni olyan nemzetközi vagy hazai pályázatokon, amelyek a repülőtér térségének gazdaság-fejlesztését, és a teljes dél-pesti régió területi fejlesztését szolgálják. Vállalják, hogy együttműködnek a jogszabályok megalkotását, megváltoztatását szolgáló javaslatok kidolgozásában, illetve a kormányzati intézkedést igénylő kezdeményezések előkészítésében.
 
MTI