2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

A világ tán legszebb utcája

Felülről biztosan megkapja a világ legszebb utcája címét, de mit rejt igazából belülről az utca? Nézd meg!
 
 
 
A csodálatosan kinéző utca Brazília egy legdélebben fekvő államának, Rio Grande do Sul-nak a fővárosában, Porto Alegre-ben található a Rua Goncalo de Carvalho utca.
Semmilyen extra játék vagy egyéb szavazás nem játszik közzé az elnevezésben ami "A világ legszebb utcájaként" lett ismert, hanem teljesen egyszerű és "bágátel" a sztori; az interneten (Brazíliában) egy kampánynak és egy portugál biológus/bloggernek köszönhetően került be a köztudatba így ez az utca.
 
Az utca hossza 500 méter, elvileg több mint 100 Tipuana fa ereszkedik a járókelők fölé. Egyes fák akár a házak tetejéig is elérnek, ami a hatodik-hetedik emeletig felel meg. A fákat még az 1930-as években ültették német származású - a közeli sörfőzdében dolgozó - úriemberek. Lenyűgöző látványuk 2005-ben egy bevásárlóközpont építése miatt veszélybe került, de a lakosok és a média nyomására 2006-ban a város polgármestere "történelmi és kulturális örökséggé" nyilvánította a Goncalo de Carvalho utcát, így azóta nincs ok az aggodalomra.