2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Meghalt Alfrédo di Stefano

Hétfőn elhunyt a Real Madrid még élő egyik legnagyobb legendája; Alfredo di Stéfano.
 
 
 
Az egykori aranylabdás, világválogatott és számtalan érem és titulus birtokosa, egykori csatárklasszis és a jelenlegi "Királyi gárda" tiszteletbeli elnöke, Alfredo di Stéfano, 88 éves korában meghalt.
Argentinában született Alfrédo, majd családjával költözött Spanyolországba és így lett a Real Madrid játékosa és annak egyik legnagyobb "galaktikusa". Kétszer nyerte el az  aranylabdát, Puskás Ferenc játékostársa két nappal ezelőtt szenvedett szívrohamot (egy nappal előtte ünnepelte születésnapját), azóta kórházban ápolták. Di Stéfano áprilisban hasonló okból szorult kezelésre, s volt már baja a szívével 2005. decemberében is, akkor szívritmus-szabályozót kapott. A Real elnöke, Florentino Pérez, vasárnap meglátogatta a kórházban, akkor még stabilnak tűnt az állapota, írták a focicsapat honlapján.
Játékos-pályafutásának legsikeresebb korszakát 1953 és 1964 között élte, amikor a Real Madrid színeiben 510 mérkőzésen 418 gólt szerzett. Puskás Ferenccel éveken át a futballvilág egyik legveszélyesebb csatárkettősét alkották. A spanyol válogatottban 31 meccsen 23-szor volt eredményes.
 
Egy videó, amit az egyik rajongója készített  a legendás labdazsonglőrről: