2018. december 17.
hétfő
Lázár, Olimpia névnap

Kolumbia legnagyobb foci sztárját kokainbáró segítette

Elvileg a kolumbiaiak egyik legnagyobb foci sztárját nem más mint Pablo Escobar segítette karrierjében.
 
 
A 2014-es brazíl foci vb és a kolumbiaiak egyik legnagyobb sztárját, James Rodríguez fejlődését a közismert és hírhedt drogbáró segítette, pénzelte.
 
A kolumbiai középpályás az Academia Tolimense csapatában kezdett el futballozni, innen került az Envigadóhoz, amelynek egyik tulajdonosa a később a kormány kommandósai által kivégzett Escobar volt. Nem mellesleg Rodríguezt válogatott csapattársát az a Gustavo Adolfo Upegui Lopez fedezte fel és hívta Escobar klubjához, akit 1998-ban 21 hónap börtönre ítéltek.
Már fiatalon 17 évesen elhagyta gyerekkori csapatát az Envigadót, mert annyira tehetséges volt a középpályás. Nem is olyan messzire Argentínába igazolt a Banfield csapatához. A igazolás nem csak azért volt a sajtóval felkapatva, mert nagyon jó játékos érkezett, hanem, mert ő lett az argentin bajnokság, minden idők legfiatalabb játékosa. 
 
Sajnos a már kiesett válogatottjában hat gólt szerzett, amivel nem csak az országának, de az európai topp ligás csapatok managereinek is felhívta a figyelmét.
 
Íme a hat gól a VB-ről: