2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Az ENSZ-nél is bepanaszolta a Seth Rogen-filmet Észak-Korea

Levélben fordult az ENSZ főtitkárához Észak-Korea, hogy elérje a Kim Dzsong Un államfő elleni képzeletbeli...
 
 
 
... merényletről szóló, Seth Rogen és Evan Goldberg rendezésében készült amerikai vígjáték forgalmazásának betiltását.
A The Wrap hollywoodi portál beszámolója szerint a június 27-én elküldött levél szerdán a Reuters hírügynökséghez is eljutott. A Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárhoz címzett dokumentumban Dzsa Szong Nam, Észak-Korea ENSZ-nagykövete azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy a The Interview című film produkciójának és forgalmazásának engedélyezésével szponzorálja a terrorizmust és háborús cselekményt követ el.
    "Az Egyesült Államok hatóságainak azonnal meg kell tenniük a megfelelő lépéseket, hogy betiltsák az említett film produkciós munkáit és forgalmazását; máskülönben teljes felelősséggel tartoznak a terrorizmus ösztönzéséért és szponzorálásáért" - fogalmazott a nagykövet.
    Észak-Korea a levél elküldése előtti napokban figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy háborús cselekménynek tekinti, ha forgalomba kerül az amerikai vígjáték, és amennyiben az amerikai kormány nem akadályozza meg a film bemutatását, "komoly" és "könyörtelen" megtorlásra számíthat.
    A Seth Rogen és James Franco főszereplésével készült The Interview című komédiában egy producer és egy talkshow házigazdája exkluzív interjút kap az észak-koreai vezetőtől, a CIA pedig ráveszi őket, hogy az alkalmat kihasználva öljék meg.
    A 30 esztendős Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor 2011-ben elhunyt apja, Kim Dzsong Il után vette át a teljhatalmat, és továbbra is teljes elszigeteltségben tartja az országot.
    A fenyegetőzés ellenére a The Interview premierje továbbra is október 2-ra van kitűzve Észak-Amerikában. Rogen állandó szerzőtársával Evan Goldberggel együtt írta a produkció forgatókönyvét és rendezte a filmet.
 
MTI