2018. december 17.
hétfő
Lázár, Olimpia névnap

Kothencz: Nem lehetőség, hanem kötelesség a vállalkozások felkarolása!

A Szegedma.hu internetes újság hasábjain olvashatunk Szeged, Fideszes polgármesterjelöltjének sajtótájékoztatójáról.
 
 
„Nem lehetőség, hanem kötelesség együttműködni a helyi gazdasági szereplőkkel” – közölte Kothencz János polgármesterjelölt egy belvárosi vállalkozói fórumon, ahol a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta.
 
A belváros kettősségére hívta fel a figyelmet a vállalkozói fórumon Magyar László, a 11-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Mint elmondta, Szeged jelképei a belvárosi régi házak, melyekben több generáció óta élnek családok, akiknek a problémáival foglalkozni kell. Ezen felül az üzlethelyiségek bérlőivel is szükséges kiemelten foglalkozni, amit nem tesz meg a regnáló városvezetés. „A jelenlegi helyzet fenntarthatatlan, közösen kell egy működőképes konstrukciót kidolgoznunk” – jelentette ki hozzátéve, Kothencz János választási programjában külön foglalkozik a helyi vállalkozók felkarolásával és például a üzlethelyiségek bérleti díjának csökkentésével. Magyar László hozzátette, jelenleg egy felmérést készít arról, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének a város szívében élők. Kilenc pontban összegezte a Belvárost érintő feladatokat, ezek rangsorolására kéri fel a lakosságot.
 
„A jelenlegi városvezetés nem működik együtt a helyi gazdasági szereplőkkel, Botka László lepattintja őket, pedig partnerségre van szükség” – szögezte le Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje a fórumon. Szegeden a legfontosabb megoldandó feladatnak a munkahelyteremtést nevezte, mint elmondta, a regisztrált munkanélküliek száma 7000, de valójában sokkal több embernek nincs munkája. „Nem lehet nem partnerként kezelni azokat, akiknek a munkahelyteremtésben kiemelkedő szerepük van” – közölte, hozzátéve, hiába van a közmunkaprogram, bajban van a város. „Ha nem jönnek Szegedre tartós munkahelyet teremtő beruházások, akkor a 7000 munkanélküli száma drasztikusan növekedni fog, ezért is szükséges cselekedni” – mondta.
 
Kothencz elmondta, a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban a GINOP-os forrásokat lehet például a vállalkozásfejlesztésre fordítani, és a kormányzattal való partneri együttműködés fontosságát is hangsúlyozta. Kijelentette, reális 200 milliárd forintnyi forrást Szegedre hozni, és tenni kell azért, hogy a város ne üresedjen ki. „Miközben minket kritizálnak, hogy mit ígérünk meg államtitkárokkal karöltve Szegednek, addig a regnáló városvezetés nem tud ajánlani semmit. A polgármester mögött már jóformán párt sincsen, Gyurcsány Ferenccel kénytelen összefogni” – jegyezte meg Kothencz....
 
Bővebben, forrás (és fotó; Gémes Sándor): SzegedMa(.hu) Internetes Hírportál