2019. október 23.
szerda
Gyöngyi névnap

Atlantából támad a Coca Cola!

Vaníliás Coca Cola és egyéb nyalánkságok...
Egyre több helyen fellelhető dobozos formában a Coca Cola vanilla üdítőital.
Ami furcsa lehet, hogy nem hazánkban készül, hanem eredeti amerikai termékről van szó!
De hogyan kerül vanília a colába?

utánnajártunk:
A Coca-Cola marketingesei fake-szájttal erősítik a VCoke bevezető kampányát. A vaníliáskóla-aroma feltalálója kipakol.
Hallottad, hogy a Coca Cola azért dobta piacra májusban a vanília ízesítésű VCoke-ot, mert az aroma felfedezője már maga is gyártani kezdte az üdítőt?

A cég vagy 20 évvel ezelőtt tucatnyi kutatót szerződtetett, akiknek az volt a dolguk, hogy különféle ízeket kísérletezzenek ki. Néhány év múlva a teljes stábot utcára tették, az eredményeket pedig - melyek között ott volt a vaníliáskóla-aroma is - páncélszekrények mélyére zárták. A felfedező azonban tavaly szerzett az eredeti aromából, és kis tételben gyártani kezdte saját vaníliás kóláját.

Ráadásul az egész sztorit megszellőztette a webszájtján, és most attól tart, hogy bezáratják bimbózó vállalkozását. Ha érdekel, elovashatod a www.vcokelounge.comon.

Ízfokozó fikció

A Coca Cola marketing-agyközpontja valószínűleg az ilyesfajta beszélgetések vásárlás- és ízfokozó hatásában reménykedhetett, amikor úgy döntött, a VCoke bevezető kampánya keretében megfinanszírozza a szájtot, melyen egy fiktív feltaláló elmondja a vaníliás kóla igaz történetét.

A vállalati marketingfikció e gyöngyszemét néhányan olyan komolyan vették, hogy figyelmeztették a Coca-Colát. Mivel a társaság készségesen tájékoztatta túlbuzgó jóakaróit, hogy mindez csak egy folyamatban lévő marketingprogram része, gyorsan megjelent a sajtó.

Susan McDermott, a Coca-Cola sajtószóvivője szerint a szájttal csupán "néhány mendemondát és mítoszt szerettek volna köríteni a márka köré". "Nem szabad túl komolyan venni" - nyilatkozta a szóvivő a Sun Sentinel érdeklődésére.

Az eredeti vaníliás kólát a Crown Global Distribution Kft forgalmazza.

Érdekes, hogy nem kizárólag amerikai kóla kapható, hanem angliai is, előző 355ml míg utóbbi csupán a nálunk szokásos 330ml- es változat.
Állítólag ízben is jelentős különbség tapasztalható!

Amennyiben sikerül mindkettőt megkóstolnia kíváncsiak vagyunk a véleményére!


... na és mire leltünk még:


Fanta szőlő
Fanta ananász
Sprite áfonya
mindez made in USA!
 

Ön szerint amerikai vagy angol Coca Cola vanilla lehet a befutó?