2019. október 23.
szerda
Gyöngyi névnap

Világliga 2015 4. forduló (Szlovákia-Magyarország)

Szoros mérkőzésnek lehettek tanúi a Digisport1 nézői.
Nehezen indult és nehezen végződött, de a magyar válogatott továbbra is veszi az akadályokat, hibátlan teljesítménnyel. Az előny a szlovákok kezében volt a mérkőzés elején szinte végig, aztán Salamon Ferenc góljával 6-5-nél átvettük a vezetést. 


Eredmény – Világliga, európai csoportselejtező, A-csoport, 4. forduló
Helyszín: Kassa
Játékvezetők: Rakovics (szerb), David (francia)
Szlovákia-Magyarország 12:13 (2–1, 2–3, 3–5, 5–4)

Szlovákia: Gogola, Zatovics 1, Famera 2, Brúder, Seman 2, Balazs 1, Maros Tkac. Cs: Polovics 3, Gyurik 3, Bielik, Molnár, Marek Tkac.
Szövetségi kapitány: Antonio Esteller
Magyarország: Decker A, Erdélyi 1, Varga Dénes 1, Gór-Nagy, Bedő, Salamon F. 2, Madaras 1. Cs.: Szivós M. 1, Német T. 2, Vámos 3, Angyal 2, Bátori.
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 4/12 
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. – 
Kipontozódott: Bruder (12. p.), Angyal (22. p.), Gór-Nagy (30. p.), Famera (30. p.) 

A csoport:
1. Magyarország: 12 pont
2. Görögország: 9 pont
3. Románia: 2 pont
4. Szlovákia: 1 pont
 
A másik mérkőzés eredménye: Románia-Görögország 12:18 (2:3, 3:4, 4:7, 3:4)


(fotó: vlv.hu)

A kapitány nyilatkozata a meccs után:

BENEDEK TIBOR a DigiSportnak:


"- Kedves nézők! A vonalban Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Szeretettel gratulálunk az újabb győzelemhez, kicsit nehezen indult ez a mai mérkőzés és szoros lett a vége is. De hát a csapat érthető módon picit fáradtnak, fásultnak is tűnt. A Volvo Kupa még ennyire benne volt itt a lábakban, a kezekben, vagy mért alakul ez ennyire szorosra?

- Igen, hát azt mondhatom, hogy nehezen is indult és nehezen is végződött, de az egész meccs egy nagyon nehéz mérkőzés volt, ennek ellenére nem nagyon tudok panaszkodni, mert a játékosok azt csinálták, amit kértem elöl-hátul. Ebben természetesen voltak hibák és összességében egy nagyon nehéz meccs sikerült belőle, nekik volt egy jó kapusteljesítményük, mi rosszakat lőttünk, így is azért elértünk a végére, elég sok gólt lőttünk, én nem hiszem, hogy ez koncentrációs hiány volt, inkább egy kicsit elfáradtunk talán így az öt nap végére.

- Jó volt látni, azt hogy megint bebizonyosodott: milyen klasszisai vannak ennek a csapatnak, mindig volt valaki, aki egy adott nehéz szituációban húzta a csapat szekerét. Ugye Vámos Marci nagyon fontos és szép gólokat lőtt, Német Toni klasszis egyéni megmozdulása, Salamon Feri is jókor villant és hát Decker Attila megint nagy bravúrokat mutatott be.

- Igen, nagyon nehéz ezt a mérkőzést most elemezni, hiszen a szlovák csapattal játszottunk. Tehát papírforma szerint nekünk itt azért simán győzni kellett volna, mégis a meccs képét nézve, egy nagyon taktikus mérkőzés volt, nem tudtunk lefordulni, ami a mi nagy erősségünk. Ők jól kivédekezték a lefordulásaikat. Nagyon érdekes mérkőzés volt és szerintem nincs szégyenkezni valónk, bármennyire mindenki nagy gól különbséget várt, én nagyon örülök ennek a három pontnak.

- Így van és hát ez a lényeg! És ez azt jeleneti, hogy négyből négy győzelem most már a mieink neve mellett. Gratulálunk még egyszer s jó utat nektek majd hazafelé.

- Köszönöm szépen." 
(forrás: http://vlv.hu/news/9256/szlovakia-magyarorszag-12-13)

 

Ön szerint biztos volt a magyar válogatott győzelme Kassán?