2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Minden évben megígérik, de sosem tartják be a városok vezetései!

Minden évben ugyan az az ígéret;"...fel vagyunk készülve a havazásra és, ha kell azonnal sózunk, takarítunk"! Ezt már megint nem így tapasztaltuk, tegnapi fővárosi esti 20 órás hazajövetelünkkor!

Miért van az ma Magyarországon, hogy az ígéretnek jobban hiszünk, mint a tényeknek?

Minden évben, amikor még Szegeden laktam, állandóan vita, sőt hatalmas káosz kerekedett, amikor leesett az első hó. Ez nem volt máshogyan tavaly és tavaly előtt sem, amikor a fővárosba költöztem.
Pedig ugye azt reméltem, hogy Tarlós Úr, karakánságával és hatékony városvezetésével, azért sokkal jobban fognak ezek a dolgok véghezmenni. Nem így történt, történik!

Ebben az évben csak ennyi történt, amit én láttam, tapasztaltam;
- a 4 - 6-os vonalán olyan 16 óra és 16.30 között a Nyugati Pályaudvar felől nem jött villamos!!!..., mert a hó eltorlaszolta (s ezáltal balaeset történt) a jobbra kanyarodó sávot..., a sózás "aktivitása", mert ugye most majd jönnek a hatalmas számok mennyi sóval hintették le a körutat és én mekkora hazug vagyok! :)
- az Oktogonon, a Vörösmarty téren (lásd; képeket) olyan mennyiségű hó takarta a metrólejárókat,. hogy mellettem legalább 5-6-an elestek és még a legbiztonságosabban közlekedő fiatal is a korlátokat fogta! hol vannak ilyenkor a bevethető közmunkások, akik azonnal súzhatnák a járdákat, lépcsőket?
- a közterek mindegyike a belvásorban járhatatlan volt, a Vörösmartyn és a még a hatalmas forgalommal bíró Deákon sem tudott elhaladni a hótol a kerekes székes néni, majd fiatal hölgy, aki a kisfiát tolta...

Tovább és tovább sorolhatnám, de nem teszem, mert úgy érzem felesleges és persze, minden évben ugyan ez és ugyan ez a probléma. Jó lenne, erről már nem vitázni, írni, hanem cselekedni és persze nem képeket csinálni ezekről, hanem az európai, "nyugati-félteke" hatékonyéásgával dolgozni.


Te tapasztalsz minden évben ezzel kapcsolatos problémát a fővárosunkban?