2019. október 23.
szerda
Gyöngyi névnap

Amit minden esetben a szőnyeg alá akarnak söpörni a katolikus egyháznál!

A L'Abuso olasz civilszervezet, aki katolikus egyház pedofil papjainak áldozatairól készített megdöbbentő térképet, az általa ismert még aktuális vagy már lezárt bírósági esetekről.

A piros pöttyök, az elmúlt tíz évben 120 jogerős, elmarasztaló ítélet született gyerekeket molesztáló pedofil papok ellen. 
Sárgával azokat az eseteket jelölték, ahol a bíróság megállapította a bántalmazást, de nem született ítélet, többnyire elévülés miatt.
A fekete pöttyök külföldi papokra utalnak, akik ellen külföldön zajlik vizsgálat ilyen ügyben, és a Vatikán biztosít a számukra védelmet.
A pöttyökre kattintva a konkrét eset részletei is megismerhetők – sajnos csak olaszul.

A legborzalmasabb és megdöbbentőbb dolog az egészben, hogy ez csak az elmúlt 10 évre vonatkozik, mik lehetnek az az előtti években és azok az esetekről nem is beszélve, amiket a Vatikán saját berkein belül egy külön osztály végezhet, hogy "eltusolhassa" ezeket a kellemetlenségeket az egyháza részére!

Mindnekinek szíve joga eldönetni a dolgokat, ahogyan nekem is Istenhívő emberként maximálisan felháborít, hogy ez még mindig létezik és van és a katolikus egyház még mindig ekkora "hatalommal" bír!
Mélyégesen felháborító és borzalmasan elszomoírtó.
Míg ahogyan jó keresztény államunk minden évben fizet a Vatikánnak egyházadót.

SzK

Szerinted is tovább kéne fizetnie az államnak a Vatikánnak az egyházadót vagy akárminek hívjákot?