2019. június 17.
hétfő
Laura, Alida, Alina névnap

ELŐZETES: Mélytengeri pokol - igaz történet!

Jómagam (a szerk.), nagyon szeretem az igaz történeteket, még talán azokat is, amik egy kicsit el "hollywoodosodik", csepeg és ömleng. Csodálatos dolgokat viszünk véghez mi emberek ezzel kéne minden nap foglalkoznunk, nem a...

..., rossz dolgokkal amik körbe vesznek!

No, de mindegy, nem filozófálgatok, hanem inkább jöjjenek a száraz tények eme remek filmről:

Eredeti cím: Deepwater Horizon
Műfaj: Szinkronizált, katasztrófafilm, 12 korhatárral
Tervezett bemutató: 2016. szeptember 29.
Rendezte: Peter Berg (további filmjei: Nagypályások, A túlélő, Vesztesek bosszúja, Hancock...)
Szereplők:
- Mark Wahlberg (Ted 1-2, 2 kaliber, A harcos, A Tégla...)
- Kate Hudson (A csajok háborúja, A spanom csaja, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt...)
- Kurt Russell (Aljas nyolcas, Halálos iramban 7, Grindhouse: Halálbiztos, Tango és Cash...)
- John Malkovich (Red 1-2., Elcserélt életek, Klimt, Pókerarcok...)

A sztoriról: Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O’Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.
Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot. 
2010. április 20-án az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb olajkatasztrófája következett be a Deepwater Horizon nevű olajfúró tornyon a Mexikói-öbölben, amely 11 halálos áldozatot követelt. Peter Berg, A túlélő rendezőjének szuperlátványos filmje, a Mélytengeri pokol az események sűrűjébe viszi a nézőt, megmutatja, mit élt át az a 126 ember, akinek a föld mélyéből előtörő megfékezhetetlen erőkkel kellett felvennie a harcot. A főszereplő Mark Wahlberg olyan fantasztikus színészekkel dolgozott együtt, mint Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez és Kate Hudson.
Az események hiteles ábrázolásához a film készítői minden idők legnagyobb díszletét építették meg, amelyhez mintegy másfél millió kg acélt használtak fel. 
A 2001-ben, Dél-Koreában épült futballpálya nagyságú, 25 emelet magas Deepwater Horizon fúrótornyon a 2010-ben bekövetkezett robbanást követően napi 60 ezer hordó olaj ömlött a Mexikói-öböl vizébe, a kútcsonk végleges lezárásáig pedig összesen 790 millió liter, amely azóta is mérgezi az élővilágot.

 

Te dolgoznál az ócenon, egy ólajfűró tornyon?