2019. április 20.
szombat
Tivadar névnap

Kapcsolattartásból; jeles!

Magyarországon egyedülállóan fejleszt szoftvert a Márton Áron Szakkollégium Hallgatóiért Alapítvány, a még, a már nem együtt tanuló és együtt élő (kollégiumban), diákok kapcsolattartásáért.A XXI. század vívmányaival nap-mint-nap találkozhatunk és kezelhetjük a kapcsolatainkat, elveszettnek hitt rokonokkal, régi ismerősökkel, barátokkal vagy akár régi iskolatárasakkal, kollégistákkal. Az utolsó opcióra készült a Márton Áron Szakkollégium Hallgatóiért Alapítvány egy olyan tervezetet amivel a külhoni magyar diákjainak és az aktuálisan még együtt tanuló, élő tanulóit össze tudja kapcsolni egy interaktív, naponta frissülő szoftverrel.

Az egyedülálló iskolai rendszerben tanuló és élő diákok nem csak sajátos módon kerültek Magyarországra, de egyedi módban is tanultak és büszkék amiket elértek. Az iskola és a kollégium azért is akarta ezt az egyedülálló szoftver elkészítését is, mert nem minden adatot raknának ki más egyéb olyan közösségi médiába, ahol azokat minden ember láthatna (teljesen megérthető! – a szerk.).

A cél az a kapcsolattartás a régi diákokkal, aktív jelenlét a világhálón mindenki megelégedésére. Állandó streamek (olyan egyedi webkamerás és hangfelvétel, amibe távolság nem számít), a honlapon, ami azt jelenti, hogy akár mindenki láthatja egy kisebb csoport beszélgetését, ami a világháló segítségével, bele is folyhatnak a több tízezer kilóméterre élő volt diákok.
Napi aktuális, kollégiumi, sulis hírek az aktuális és a jövőbeli eseményekről, vicces és érdekes cikkekel, a közösség megtartására.

Számomra (a szerk.) ez egy úgy néz ki mint egy egyetemi interaktív honlap ahol minden diák tud és akar használni, rengeteg érdekes és felvillanyozó lehetőséggel 2016-ban! Remek ötlet, jó megvalósítás.
Biztosan, hogy élvezni fogják a felhasználók és mindenféleképpen, mint vendég kérni fogom őket, hogy engem is vegyenek fel legalább egyszer egy interaktív, országok közötti beszélgetésbe, mert az ilyenek minden esetben a legérdekesebb – beszélgetések- szoktak lenni.

Várom a lehetőséget, hogy kipróbálhassam a szoftvert és kívánok sok sikert a honlaphoz és a kapcsolattartás efféle jeles és minőségi ötletek tárházához!

SzK

Te tartod a régi iskolatarsaiddal valamilyen úton - módon a kapcsolatot?