2018. október 24.
szerda
Salamon névnap

Ma van az ÖLELÉS Világnapja!

Néha egy tiszta, mély és egyben őszinte ölelés többet ér mint egy hosszas és kínos beszélgetés, vagy csak vigasztalás! Mi mindenkit meg fogunk ölelni a mai napon! Tedd ma TE is ezt!

Nem igazán vagyok híve (a szerk.) az amerikai "szappanos" (nyálas baromságoknak, pl.: valentin nap!) dolgoknak, de ez egy igazán jó nap és tényleg segíti a szellemet és a pozitív élettudatot. Jómagam úgy élem életem, hogy ezt tanúsítva családom, barátaim és ismeősim között is használom. Az ember szívdobbanása, jótéteménye átragadhat a másikra és az boldogságot okozhat akár egész napra, hétre, hónapra.

Rengeteg orvosi tanulmány mutatja ki, hogy az emberi érintkezés segíti a gyogyúlást és a mentális felépülést, akármilyen betegségről is van szó. Igaz a XXI. században, ebben a felgyorsúlt világban erre sincs időnk és nem, hogy szégyenljük, de még be sem valljuk magunknak, hogy valakit megölelni igazából jól esik, és nem ciki! Ez főleg a mai fiatalokon látszódik, de igazából a szülők hibája és egyben okozója, hogy ezt nem "erőltetik" gyermkeikre.

Mindenképpen öleljetek meg ma legalább egy IDEGEN embert (a család, barátok és kollégák és mindenki más mellett!), őszintén és hosszasan (5-6 másodpercig), higyjétek el jó lesz!

Csatolunk egy - két érdekes "Ingyen öleléses" klippet + a kedvenc vidóklippemet az ölelésről: Dave Matthews Band-tól, az Everyday című számát, ami pont erről szól!

 
 

Szerinted is kihalt az ölelkezés a XXI. században?