2019. november 20.
szerda
Jolán névnap

Sosem hittem volna, hogy az AMTS lesz a kedvenc autós kiállításom!

Szőke László úrral beszélgettünk az AMTS - Automobil és tuning Show, marketing vezetőjével, aki nem csak fantasztikus stratéga, de egyben fantasztikus ötletgazda is, hogy ezt az egészet jó pár évvel ezelőtt kitalálta, barátaival.


Gyerekkoromban az egész társaságban én voltam az egyetlen aki soha nem érdeklődött az autók iránt, sőt még jogosítványt sem szerettem volna, annyira nem érdekelt a vezetés és annak az élvezete. Sofőrben gondolkoztam nem autóvezetésben, nem hogy még autó tuningban.

Teltek múltak az évek és jogosítványom lett, autóm, de még mindig nem érdekeltek az ezzel kapcsolatos dolgok. Mindig passzív figyelője voltam a gépjárművekről beszélgető barátaim, akár szócsatájának, ebben a témában.
Majd a 2000-es évek elején fiatal szegedi úriemberek kitalalátak egy olyan egyedi autófesztivált, amire nem csak, hogy büszke vagyok, mint lokáűlpatrióta, de velem is megszeretteték az autók világát. Ezt azóta is megakarom nekik köszönni: KÖSZÖNÖM!. Így minden évben várom a tuning showt és annak a minden egyes modzanatát, színeit, versenyeit, érdekességeit, a szép nőit és persze a brutál tuningjait (a hölgyeknek is).
Ebben az évben sem lesz máshogy, csak még nagyobb, szebb és persze tartalmasabb, 2017.március 24-26..

Íme egy rövid kis beszélgetés Szőke László úrral a rendezvény marketing vezetőjével:

DL: Sikerült e minden évben növelni a showra kilátogatók számát?
Szőke László: Igen, 55.000-en voltak a 2016-os AMTS-en, ami egy fantasztikus szám és köszönjük a kilátogatóknak. Jövőre is várjuk őket.

DL: Hány elfüstölt gumikerék használódik el a driftes program során?
SZL: 2016-ban, 28 autó indult a Gymkhannán, napi legalább három elfüstölt garnitúrával számolva alaphangon több, mint 500 db autógumi használódik el.

DL: Arról tudnak e valamilyen adatot, hogy az AMTS-en mennyire éri meg vásárolni autót, akár tuning gépjárművet, akár a kint bemutatott vagy kiállított márkakereskedéseknél?
SZL: Nagyon megéri, mert az egyénileg kiállított autók közül is sok az eladó és az importőrök is remek akciókkal készülnek a rendezvényre  (2017-ben is).

DL: A shown számtalan környező országból kiállítottak autókat és a látogatók közül is sokan voltak külföldről. Tud e számokban kifejezhető kiállítói és látogató számokat akik külföldről érkeztek?
SZL: A statisztikáink szerint a látogatók kb 12-15%-a érkezik külföldről. A kiállítók közül 15 országból voltak autóink, kb 200 db.

DL: Van e feladata a 2016. Miss ATMS királynőjének az év közben a következő showig?
SZL: Igen, számos promóciós megjelenése van és a Tuning World Bodensee nemzetközi szépségversenyén is indul (ott egyébként harmadik lett)

DL: Mikor veheti át a nyertes a megnyert átépített BMW-jét és ilyenkor minden más járulékát átveszi e a show készítő cég?
SZL: Április elején és igen, mindent. Ez minden évben így van.

DL: Volt e bármilyen érdekesség vagy netán mulatságos sztori a shown amit szívesen megosztana velünk?
SZL: Az AMTS-en csak ilyen van :) Mindenkinek megvan a saját sztorija a show-ról, nem emelnék ki egyet sem külön.

DL: A tavalyi felvezető sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy 2017-ben a hajók lesznek az AMTS "új sztárjai". 
Mekkora és milyen nagyságban tervezik azt a kiállítást?
SZL: Hajók??? Ez szerintem csak valami poén lehetett :)

Köszönjük az interjút!

Mióta van jogosítványod?