2019. augusztus 26.
hétfő
Izsó névnap

Jönnek a feltámasztott "szörnyek" a moziba: SÖTÉT UNIVERZUM néven!

Dark Universe: így hívják a Universal stúdió szörnyfilm-sorozatát. Június 8-án kerül a hazai mozikba A múmia című szuperprodukció, a Universal stúdió szörnyfilm-sorozatának első darabja, melynek főszereplői #TomCruise...
..., #RussellCrowe és #SofiaBoutella ( #Múmia, eredeti cím: #Mummy)

ELŐZETES:

 
A #Universal évekkel ezelőtt elhatározta, hogy felélesztik a stúdió klasszikus korszakának szörnyeit, a múmiát, Drakulát, Frankenstein fiát, Dr. Jekyllt és Mr Hyde-ot, a láthatatlan embert, a Farkasembert és a többieket. Valamennyi produkció szupersztárokat vonultat majd fel, a kamera mögött Oscar-díjas alkotók állnak és nem szűkmarkúan mérik a költségvetést. A cél az, hogy a modernizált klasszikus szörnysztorikkal a közönség új generációit hódítsák meg.
 
A Universal hivatalosan bejelentette, hogy a szörnyfilm-sorozat neve #DarkUniverse (Sötét Univerzum), és a beharangozó kedvcsináló A múmia előtt lesz látható a mozikban. A beharangozó zenéjét #DannyElfman négyszeres Oscar-jelölt zeneszerző komponálta.
 
A Dark Universe kreatív csapatába tartozik #AlexKurtzman, A múmia rendezője és producere, #ChrisMorgan forgatókönyvíró (Halálos iramban-sorozat), az Oscar-díjas #ChristopherMcQuarry rendező-forgatókönyvíró (Mission:Impossible filmek, Közönséges bűnözők) és #DavidKoepp forgatókönyvíró-rendező (Világok harca, Jurassic Park).
 
A Dark Universe következő filmje a #Frankenstein menyasszonya lesz, rendezője az Oscar-díjas #BillCondon, a forgatókönyvet Koepp írja. Hamarosan a címszereplő színésznőt is megnevezik. A film 2019 februárjában kerül a mozikba.
A láthatatlan ember főszereplője #JohnnyDepp lesz, a Frankestein-film húzóneve pedig az Oscar-díjas #JavierBardem.
 
A Dark Universe filmjeit egy közös szál szövi át. A történet szerint létezik egy titokzatos nemzetközi szervezet, a Prodigium, amelynek célja, hogy felkutassa és ha kell, elpusztítsa a különféle szörnyeket. A Prodigium a világ kormányaitól függetlenül működik, vezetője a titokzatos és briliáns elméjű dr. Henry Jekyll.

Egy kis régmúlt felidézés az UNIVERSAL jóvoltából:
 
Forrás:UIP-DUNA
 

 

Te szereted a rémtörténetes filmeket?