2019. október 23.
szerda
Gyöngyi névnap

13.600 forintodba kerül, ha ellopják az ERSTE bankkártyád!

Az ember azt hiszi egyszer felébred és majd minden jó lesz. A bürokrácia és az emberek kapzsisága nem ér fel semmivel sem. Csak valaki kicsiben-, valaki meg nagyban játssza, semmit nem takargatva. Elvileg ez a demokrácia...


Gondolnád, hogy 2018-ban még mindig azon kell felháborodnod, hogy egy Magyarországon működő pénzintézet vagy éppen nagyobb magyar tulajdonban lévő bank, hogyan sarkítja meg a mindennapjaidat vagy éppen az apró kis spórolásaidat, vagy akár csak az idődet.

Kezdenék egy olyan esettel ami nem csak megdöbbentő, de számomra végtelenül szánalmas és felháborító. Ez pedig az ERSTE bank "csodája".  Lementem hídba, hogy ilyen még létezik 2018-ban, Magyarországon. Nem rég egy ismerősömtől ellopták a buszon a bankkártyáját és amikor telefonon lemondta, hogy más ne vásároljon vele, 13.600 forintot levontak, azonnal a számlájáról. Tessék? A diákok, minimálbérből és az alatt élnek. Ez a levonás kimagaslóan is sok és ezt a cikket kívánta.

Még egy gyögyszem. Egy általam igénybe vett szolgáltatásért, egy adott cégnek a, saját számlavezető bankjában ráhelyezem a kiszámlázott összegét, személyesen, a bankfiókban. Ezért  a szolgáltatónak kellene fizetnie, mert amúgy a bank is tőle vonja le. No, de pont itt jön a "slusszpassz": a szolgáltató továbbszámlázza Neked, nehogy már ezért ő fizessen, hogy Te személyesen rádobod a számlájára a zsét. Miért van ez? Mert a bank minden egyes tranzakció (azaz befizetés után) felszámol közel 300 Ft-ot az ott vezető szolgáltató cégnek vagy akár magánszemélynek is, mert valószínűleg rosszul megy nekik, így pótolja a bank a gondolom én "hatalmas" veszteségeit, amit az állam ráhárít.

Ki engedi ezt és miért? Sajnos erre nem tudjuk a válasz és nem is akarok kutatni utána, de ha netán valaki tudja írja meg a cikk alá vagy szóljon annak aki ebben tud segíteni.

A legborzalmasabb azaz, hogy mi magyarok nem teszünk ezért semmit sem, mert szégyelljük a panaszunkat és nem mellesleg félünk panaszt tenni. Ne féljünk, tegyünk valamit, mert ezzel nem csak magunkon segítünk, hanem a közösségért amiben élünk.

Kérlek benneteket, hogy minél többen osszátok meg ezt a cikket, hogy aki ebben tud majd változtatni az változtasson. Köszönöm.

Szerinted ez igazságos, és reális, hogy az ERSTE ennyi pénzt von le a bejelentéskor azonnal az ügyfelétől?