2019. május 22.
szerda
Júlia, Rita névnap

A Föld ékszerei – a fák – Bátyi Zoltán fotókiállítása a Somogyi Könyvtárban

A szegedi Somogyi-Könyvtárban, április 19-től május 30-ig, a földszinten, az Internet-Téren tekinthető meg a kiállítás. Szóval pont egy hetük, hetetek van, hogy megnézzétek eme csodaszép kiállítást, a szegedi könyvtárban.

A Föld ékszerei – a fák – Bátyi Zoltán fotókiállítása!

Bátyi Zoltán író, újságíró és „amatőr fényképkészítő” fákat ábrázoló fotóiból rendeznek kiállítást a Somogyi-könyvtár földszintjéről nyíló Internet-Térben. A Föld ékszerei – a fák című kamaratárlat április 19-től május 30-ig tekinthető meg.


„A természet ezer csodája közül egyik a fa. Bármilyen hihetetlen, de nincs két egyforma a világon – magyarázta apám még siheder koromban, amikor a Bakony erdőségeit jártuk. Talán ennek a két mondatnak köszönhető, hogy az eltelt évtizedek során mindig különleges figyelemmel szemléltem a Föld e csodás, hol vénséges, ráncos törzsét, hol terebélyesedésre váró koronáját mutató „ékszereit”.
Ezernyi írás került ki időközben a tollam alól, de sajnos soha nem írtam annyit a fákról, mint amennyit megérdemeltek volna. Fotóimmal szeretnék valamennyit pótolni e mulasztásból. Remélve: betonozott-aszfaltozott-díszkövezett világunkban örömmel látja majd a kiállítást megtekintők szeme: ha a fák nem is nőnek az égig, de még itt élnek közöttük. És megérti az agy is: fák nélkül olyan sivár lenne világunk, amelyben ember nem is tudna élni” – ajánlja fotóit az érdeklődőknek az alkotó, Bátyi Zoltán.

Mi már láttuk, nézzétek meg ti is!

#batyizoltan #somogyikonyvtar #szeged #fotokiallitas #fak #termeszet 

Ti mennyire véditek a fákat, környezetetekben?